Tennis Leidsche Rijn

De homepagina

Waarom deze club?

Onze club biedt unieke ervaringen en belevingen, en brengt tennis naar een hoger niveau. Met maarliefst 14 prachtige tennisbanen van allerlei verschillende soorten ondergrond. Zo hebben we de normale rode gravel banen, met gravel uit noord Frankrijk. Maar ook grasbanen, met gras uit Cambridge. Ook hebben we 2 hardcore banen, met beton uit New York.

Onze club heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen maar 14 prachtige banen. De accomodatie is namelijk al 16 keer op rij uitgeroepen tot mooiste club ter wereld. Met een prachtig clubhuis en met mooie tuinen in en rondom de club is dat natuurlijk wel logisch. De club is de langst regerende mooiste club ooit.

hond met tennisballen

Over Tennis Leidsche Rijn

Wij zijn Tennis Leidsche Rijn, een tennisclub gevestigt in Leidsche Rijn sinds 1940.

Onze clubhuis heeft veel, erg verschillende functies gehad: van slagerij, tot geheime ontmoetingsplek voor het verzet, tot natuurlijk tennisclub, en tot nu zelfs ook een opvang voor Oekraïners.


Precies 82 jaar geleden werd de club opgericht. Met het motto: "WIE NIET KAN DELEN, KAN NIET VERMENIGVULDIGEN" -Mo Bicep. Dit motto wordt in de club nog steeds gebruikt. Het clubhuis is al lange tijd een plek waar ondernemers kunnen werken. Het clubhuis was eerst 2 weken een clubhuis. Daarna kwam slager Joop in het clubhuis. Maar toen werd alles anders. De tweede wereldoorlog rroorlog brak uit. De club mocht blijven bestaan. Maar wat niemand wist, in het clubhuis vond het grootste verzet van Nederland plaats. Mede dankzij het verzet in het clubhuis, is de oorlog tot een einde gekomen.


Daarna ging het lange tijd goed. de tennisclub groeide en groeide. De club had op een gegeven moment 14 banen en 1500 leden. Met een totaal van 3.5 vierkante kilometer was Tennis Leidsche Rijn in 1980 de grootste club van Nederland.


Eén van onze ereleden en de minister-president van Oekraïne: Volodymyr Zelenskyy

In begin 2022 brak er natuurlijk een oorlog uit in Oekraïne. Onze club moest iets doen voor onze arme Zelenskyy. Hij is namelijk erelid en de club is verplicht hulp te b8ieden aan ereleden. Dus is het clubhuis een opvangcentrum voor Oekraïners geworden. Zelenskyy laat weten in een brief aan de club: "Ik ben de club erg dankbaar voor wat ze voor mijn land doen. Ze steunen me in goede, maar nu ook in slechte tijden. Daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor. Ze staan bij me in het krijt." De club is natuurlijk positief verrast met de brief van de Oekraïnse president. Maar hij doet ook een oproep aan alle Nederlandse mensen. "Help Oekraïne. Doneer via deze link. Ik ben iedereen die doneert eeuwig dankbaar."

Toekomstperspectief

Open dak luchtveld, die wij op een dag willen realiseren

Ook wij hebben natuurlijk wensen en doelen. En daar werken we dagelijks keihard hard aan. Een aantal doelen die we hebben zijn:

Wij hopen deze doelen op een dag samen met u te kunnen bereiken.